Back to Top

Deskundig advies op zadelgebied

Reparaties van tuig & leer

Workshops over zadelpassen

 

WORKSHOPS

Educatief en verhelderend

Handvatten om zelf je zadel te controleren

Workshop zadel passen


Een workshop zadel passen bestaat uit een theoriedeel en een praktijkgedeelte. Ik start met een stuk theorie waarin ik laat zien hoe een zadel in elkaar zit en wat de functie hiervan is. Je leert om kritisch te kijken naar een zadel en de pasvorm. De theorie duurt ongeveer 2 uur en sluit ik af met een handige checklist om mee naar huis te nemen en zelf mee aan de slag te gaan.


Na een kleine koffiepauze gaan we verder met het praktijkgedeelte: we beoordelen samen de pasvorm van een aantal zadels op een echt paard. Dit kan een paard van 1 van de deelnemers zijn. Door er samen mee te oefenen, leer je hoe je bij jouw eigen paard het zadel kan beoordelen.


Een workshop duurt in totaal 4 uur en kost per groep 175,-. Dit bedrag is exlusief de reiskosten die ik maak om op de afgesproken locatie te komen. De deelnemers dienen de locatie zelf te regelen en ook zelf voor koffie en thee te zorgen.

Lezing zadel passen


Een lezing over zadels passen duurt ongeveer 2 uur. Ik vertel hoe een zadel in elkaar zit en wat de functie hiervan is. Dit doe ik aan de hand van een zadel en de onderdelen van een zadel. Op die manier wordt het wat praktischer, zodat de theorie wat meer gaat “leven”. Net als bij de workshop zadel passen, krijgen alle deelnemers een handige checklist mee naar huis om zelf te kunnen bekijken hoe hun zadel op het paard ligt.De prijs voor een lezing van 2 uur is per groep 100,-. Dit bedrag is exclusief de reiskosten die ik maak om op de afgesproken locatie te komen. De deelnemers dienen de locatie zelf te regelen en ook zelf voor koffie en thee te zorgen.


Ik kan de lezing ook organiseren op een locatie in Gorssel of Warnsveld met een minimaal aantal deelnemers van 6 personen. In dat geval betaal je 20,– per persoon (dit is inclusief koffie en thee).

Een gezamenlijk scholingsinitiatief

Paarden educatieavonden

Samen met Karin Groot Jebbink van Praktijk Paard & Hond, Marieke van de Veen van Exousia en natural balance hoefsmid Joke Nibbelink organiseer ik paarden educatieavonden. Het gaat hierbij om interactieve lezingen met het doel om de deelnemers plezier te geven met hun paard en hen meer inzicht te geven in de gezondheid en welzijn van hun paard. Meer informatie is te vinden op de gezamenlijke facebookpagina.